Fejl og mangler boligkøb

Hvordan undgår man fejl og mangler ved boligkøb? Det siger sig selv, at det slet ikke er rart at opdage skader ved boligkøb. Derfor er der nogle forholdsregler, man som sælger eller køber med fordel kan tage for at undgå ubehagelige overraskelser ved boligkøb. Hos Gennemgang anbefaler vi altid, at du som sælger bestiller en tilstandsrapport. Hvis ikke sælger tilbyder at betale halvdelen af ejerskifteforsikringen, hæfter sælger for skader på huset i 10 år. Det er ikke en garanti at ejerskrifteforsikringen dækker kommende skader, eksempelvis er alle forhold uden for boligen ikke en del af en standard ejerskifteforsikring. Alle nævnte forhold i tilstandsrapporten tager ejerskifteforsikringen som regel forbehold for. Det er generelt svært at få ejerskifteforsikringen til at dække især, hvis skaden indmeldes over 6 måneder efter overtagelsen af boligen.

En af vores beskikkede byggesagkyndige kan besigtige din bolig. Derefter registrerer vi eventuelle fejl og mangler ved boligen. På den måde opfylder du som sælger den oplysningspligt, du har, over for køberen.

Vi anbefaler også, at du som sælger også indhenter tilbud om en ejerskifteforsikring. Du kan da aftale med køberen at betale halvdelen af den samlede præmie. Det er ikke fordi dette er lovpligtigt, men fordi det beskytter dig som sælger for klager i fremtiden. Desuden får køberen en garanti for, at de skader, som bliver opdaget efter overtagelsen af boligen nok skal blive dækket af ejerskifteforsikringen. På den måde slipper sælgeren for at skulle hæfte ved potentielle skader. Køberen behøver heller ikke at bekymre sig for uventede udgifter på grund af fejl og mangler ved boligkøb.

Bestil en tilstandsrapport hos Gennemgang og undgå fejl og mangler ved boligkøb

Det at opdage fejl og mangler ved boligkøb kan uden tvivl give hovedpine og hovedbrud. Derfor er talemåden om, at det er bedre at forebygge end at helbrede, meget passende i den forbindelse. Du skåner dig selv for en masse bøvl og besvær, når du som sælger bestiller en grundig tilstandsrapport. Ellers risikerer du at skulle hæfte for uoplyste byggefejl og skader i op til 10 år. Det gælder dog ikke for ejerlejligheder, som ikke er omfattet af huseftersynsordningen.

Ved køb og salg af huse, villalejligheder og sommerhuse kan man altid få lavet en tilstandsrapport, hvor vi besigtiger ejendommen og registrere forskellige typer af skader. Hvis man gerne vil undgå mange anmærkninger i rapporten, kan man bestille en billigere førsynsrapport. På den måde har de mulighed for at udbedre manglerne, inden tilstandsrapporten bliver udarbejdet.

Kontakt Gennemgang i dag på tlf.:+ 45 30 25 94 96 og hør mere om priserne. Du må også gerne skrive til os på mail: k@gennemgang.dk eller kontaktformularen.

Adresse

Leharparken 59, 9200 Aalborg SV

CVR-nummer

40303367
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram